ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο σύλλογός μας συμμετείχε, στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ. έδωσε το παρόν στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Παραλία Αυλίδος. Ο σύλλογός μας κατάθεσε όπως πάντα στεφάνι, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη όλων όσων έπεσαν «υπέρ βωμών και εστιών» στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας από τους Φασίστες και τους Ναζιστές που ήθελαν να απλώσουν το μαύρο τους πέπλο πάνω από την Ελλάδα.

Την κατάθεση του στεφανιού έκανε ο Αντιπρόεδρος του Αγαμέμνονα κος Επαμεινώνδας Καραμπάτσος στο μνημείο πεσόντων του χωριού, αποδίδοντας τον σεβασμό που αρμόζει σε όσους πολέμησαν για να μπορούμε να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Μετά την Δοξολογία που έγινε όπως πάντα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παραλίας Αυλίδος, ακολούθησαν η Επιμνημόσυνη Δέηση μπροστά από το μνημείο, οι καταθέσεις στεφάνων και η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου από Εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου του χωριού.

Στεφάνια εκτός από τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής που κατέθεσαν για λογαριασμό του Τοπικού συμβουλίου και των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, κατέθεσαν και οι μικροί μαθητές τόσο του Νηπιαγωγείου όσο και του Δημοτικού σχολείου Παραλίας Αυλίδος, εκπροσωπώντας τα σχολεία τους και εκφωνώντας παράλληλα Ποιήματα με άψογο τρόπο. Κατάθεση στεφανιών έγινε επίσης και από εκπρόσωπους του Λαογραφικού Συλλόγου Παραλίας Αυλίδος, του Συλλόγου «ΥΡΙΑ», της Ένωσης Κρητών Αυλίδας – Δηλεσίου αλλά και από μικρούς μαθητές που εκπροσώπησαν τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου του χωριού.

Στον Εθνικό Ύμνο που ακολούθησε και που τραγούδησαν οι μικροί μαθητές με πάθος, παρατηρήσαμε για πολλοστή φορά να υπάρχουν πολίτες που δεν απέδωσαν το σεβασμό που αρμόζει στο άκουσμά του, αφού εκείνη τη στιγμή θυμήθηκαν να μετακινηθούν και να μιλήσουν με το διπλανό τους.

Στη συνέχεια είχαμε την παρέλαση στην οποία  συμμετείχαν οι μαθητές τόσο του Νηπιαγωγείου όσο και του Δημοτικού σχολείου Παραλίας Αυλίδος, η οποία πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Ο καλός καιρός βοήθησε και αυτή τη φορά αρκετός κόσμος παρακολούθησε την παρέλαση. Ο Αγαμέμνονας εύχεται και ελπίζει, αυτοί που παρακολουθούν αλλά και αυτοί που συμμετάσχουν στην παρέλαση των Εθνικών μας Εορτών, να είναι τόσο το σύνολο των κατοίκων της Παραλίας όσο και το σύνολο των μαθητών της.

  


 

 


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ 

Η προσέλευση των μελών του Συλλόγου, που έδωσαν το παρόν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου η οποία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο των γραφείων του το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018, ήταν η μεγαλύτερη από όλες τις Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων χρόνων.

Τα μέλη μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ. αφού η παρουσία τους είχε κριθεί απαραίτητη στην Συνέλευση γιατί εκτός του Διοικητικού και Ταμιακού απολογισμού των πεπραγμένων του πρώτου χρόνου θητείας του Δ.Σ., έγινε και ψηφοφορία για την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού του συλλόγου, σύμφωνα με την πρόταση του Δ.Σ..

Η τροποποίηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη, ώστε ο σύλλογός μας να εκσυγχρονιστεί και να μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής μας, αφού κατά την γενική ομολογία των ειδικών οι οποίοι αναγκαστικά το μελέτησαν ώστε να αποφανθούν σχετικά με την περιπέτεια που έχουν κάποιοι εμπλέξει το σύλλογο, το χαρακτήρισαν ως αναχρονιστικό, δυσνόητο και ανεπαρκές.

Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι ένα καταστατικό το οποίο συντάχθηκε πριν από σαράντα σχεδόν χρόνια. Μια τροποποίηση που επιχειρήθηκε το 2012 περιορίστηκε ουσιαστικά στην αλλαγή της έδρας από την Αθήνα στην Παραλία Αυλίδος χωρίς κάποια άλλη ουσιαστική αλλαγή, αν και θα έπρεπε.

Ο αυξημένος λοιπόν αριθμός των παρόντων μελών, έδωσε την νομιμοποίηση που  χρειαζόταν, καταστώντας τη Συνέλευση εκτός των άλλων και «Τροποποιητική», λόγω του αυξημένου ποσοστού που επιτάσσει το ισχύον καταστατικό γι’ αυτό το λόγο Το σημαντικότερο είναι όμως ότι στην συνείδηση, όλων όσων εμπλέκονται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στο σύλλογο, έγινε κατανοητό ότι σχεδόν το σύνολο των ενεργών μελών του συμφωνεί με τις προτεινόμενες αλλαγές αφού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δεν εκφράστηκε καμιά αντίθετη γνώμη.

Στη Συνέλευση επίσης έγινε και ανακήρυξη του κου Παναγιώτη Μπαρούνη ως Επίτιμου Προέδρου καθώς και του αείμνηστου  Αγησίλαου Λεονταρίτη ως Μεγάλου Ευεργέτη του συλλόγου, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού, την πρόταση του Δ.Σ. και την ομόφωνη γνώμη των παρόντων μελών σε αυτή. Με τον τρόπο αυτό έτσι, τιμήθηκε η προσφορά των προαναφερόμενων στον σύλλογο, αφού ο μεν πρώτος διετέλεσε για πάνω από δεκαέξι χρόνια Πρόεδρός του, η οικογένεια δε του δεύτερου δώρισε στο σύλλογο τα δύο οικόπεδα που έχει στην κατοχή του και στο ένα από αυτά στεγάζονται τα ιδιόκτητα γραφεία του.

Τέλος στη Γενική συνέλευση εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του δεύτερου έτους θητείας του Δ.Σ., όπως αυτός κατατέθηκε από τον Ταμία.

Comments are closed.