ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00.
Κάλεσμα σε εθελοντική δράση – Αφαίρεση και αποκομιδή εξοπλισμού παραλιών.


ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ & ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ

Το Σάββατο 02 Μαρτίου 2019, στην οικογενειακή ταβέρνα «Βάθη» στο Φάρο Αυλίδας, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Ετήσιος Αποκριάτικος Χορός του Αγαμέμνονα. Κατά γενική ομολογία ήταν πολύ επιτυχημένος όπως άλλωστε, όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου τα τελευταία χρόνια. Σ’ ένα όμορφο περιβάλλον, με ωραία ζωντανή μουσική, εκλεκτό μενού και άψογο σέρβις, ο σύλλογός μας σχεδόν γέμισε την αίθουσα. Εκατόν εξήντα (160) άτομα περίπου, μας τίμησαν με την παρουσία τους, τα οποία  ξεφάντωσαν με την ψυχή τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δεδομένου ότι την ίδια ακριβώς μέρα, γίνονταν και άλλοι τρεις χοροί στην Αυλίδα από άλλους συλλόγους της περιοχής, αλλά και των πολύ σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν παρέες, που πάντα μας τιμούν, η επιτυχία της εκδήλωσης παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Κοντά μας βρέθηκαν, ο επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου μας κος Παναγιώτης Μπαρούνης ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό οριοθετώντας ταυτόχρονα τον τομέα στον οποίο πρέπει να κινηθούν, κατά τη γνώμη του και βάση της εμπειρίας του, τα επόμενα συμβούλια του συλλόγου ώστε να καλυτερέψει η καθημερινότητα των μελών του συλλόγου.

Επίσης η Πρόεδρος και ο Ταμίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Αυλίδος κ.κ. Δήμητρα Λειβιδιώτη και Αγαμέμνων Καλαποθάκος με τις οικογένειές τους. Ο σύλλογος “Άγιος Γεώργιος” Μόρφας ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του κο Κωνσταντίνο Νικολαράκη και την Γραμματέα του κα Γωγώ Αθηναίου. Αντιπρόσωποι του ποδοσφαιρικού συλλόγου της περιοχής μας «Απόλλων Παραλίας», μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας της Αγίας Σκέπης  και τέλος, ο σύλλογος ΥΡΙΑ εκπροσωπούμενος από τον Ταμία του, κο Βαγγέλη Αντωνίου. Από τους εκλεγμένους μας, των Δημοτικών & Τοπικών Αρχών, η μόνη που μας τίμησε έστω και για λίγα λεπτά, για πρώτη χρονιά στη διάρκεια της θητείας της, ήταν η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παραλίας Αυλίδος κα Μαρία Καλτσή – Σταματίου. Κατά την  παρουσία της, έκανε  χαιρετισμό στους παρόντες και ανακοίνωσε την εκδήλωση για τα  «ΚΟΥΛΟΥΜΑ» που διοργανώνει ο Δήμος Χαλκιδέων στην Δημοτική Κοινότητα Παραλίας Αυλίδος για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Ο σύλλογος μας, τα τελευταία χρόνια έχει εφαρμόσει το δόγμα ότι δεν προσκαλούμε με ατομικές προσκλήσεις κανένα Πολιτικό Πρόσωπο αλλά είμαστε ανοιχτοί να καλοδεχτούμε όποιον μας τιμήσει και βέβαια πληρώσει την Πρόσκλησή του (όπως ο κάθε ένας από εμάς). Φέτος λοιπόν μας τίμησαν με την παρουσία τους οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με την παράταξη «Αλλάζουμε/ Έλενα Βάκα», κ.κ. Σκουραδάκης Γεώργιος, Ρήγος Κωνσταντίνος και Λειβαδίτης Ελευθέριος οι οποίοι μάλιστα διασκέδασαν μαζί μας μέχρι το τέλος περίπου της εκδήλωσης. Τέλος μας τίμησε με την παρουσία του το μέλος της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ που σχηματίστηκε στην Παραλία Αυλίδος και που έχει σχέση με την δημιουργία Ανεξάρτητου Ψηφοδελτίου για τις Εκλογές του Κοινοτικού Συμβουλίου Παραλίας Αυλίδος, κος Χατζηστάμου Θεόδωρος.

 

Όλοι όσοι μας τίμησαν προσφωνήθηκαν από τον Γραμμματέα του συλλόγου κο Εμφιετζή Γεώργιο, καθ’ υπόδειξη του Προέδρου κου Εμμανουήλ Μπαρμπαρέσου. Αυτή που άκουσε για δεύτερη φορά το όνομά της ήταν η κα Δήμητρα Λειβιδιώτη λόγω της διπλής ιδιότητάς της, ως Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας Αυλίδος, αλλά και υποψήφιας με τον συνδυασμό της κας Βάκα για το Κοινοτικό Συμβούλιο της Παραλίας Αυλίδος. Επίσης ακούστηκε το όνομα του μέλους μας, πρώην Γραμματέα του συλλόγου μας και πατέρα του νυν Γραμματέα του, κου Κωνσταντίνου Εμφιετζή ο οποίος συμμετέχει, από τη γένεσή της, στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ για την Παραλία Αυλίδος στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω.

Και αυτή τη φορά, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο σύλλογός μας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, της οποίας το φλουρί κέρδισε η φίλη του συλλόγου μας κα Έλντα Κάνινα, μετά από αδιάβλητη κλήρωση η οποία έγινε μεταξύ των παρόντων στην εκδήλωση. Το δώρο του συλλόγου μας στον τυχερό, ήταν φέτος ένα Tablet 9,6΄΄ M. L. S. MAIC.

Η λαχειοφόρος αγορά που διενεργήθηκε κατά τη διάρκεια του χορού σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφού ο σύλλογός είχε προς διάθεση  Επτακόσιους Πενήντα (750) λαχνούς στην τιμή των Δύο Ευρώ (2 €) τον ένα. Οι λαχνοί δε που κέρδιζαν ήταν Διακόσιοι Πενήντα πέντε (255), δέκα περισσότεροι από πέρυσι, δημιουργώντας έτσι ένα λόγο ένα προς τρία στους τυχερούς λαχνούς, σε σχέση με αυτούς που απλά ευχαριστούσαν για τη συμμετοχή στη λαχειοφόρο. Οι λαχνοί που διατέθηκαν ήταν περίπου το 78% από αυτούς που είχε προς διάθεση.

Παρόλο λοιπόν που διαθέσαμε τις προσκλήσεις μας στην τιμή μόλις των Δεκατεσσάρων Ευρώ (14€), εξ’ αιτίας των Εκατόν Ενενήντα Δύο (192) χορηγών, οι περισσότεροι από ποτέ [Ογδόντα Επτά (87) περισσότεροι από πέρυσι] και των δώρων που μας διέθεσαν (αποκλειστικά σε είδος) που και αυτά ήταν τα περισσότερα από ποτέ (Δέκα περισσότερα από πέρυσι), η εκδήλωσή μας θεωρείται πλέον και επιτυχημένη οικονομικά. Εχθρός βέβαια του καλού … είναι πάντα το καλύτερο.

Για το όμορφο αποτέλεσμα της εκδήλωσης ευθύνονται βέβαια πολλοί. Ενδεικτικά αναφέρονται, το προσωπικό της ταβέρνας, οι μουσικοί, όλα τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου. Ιδιαίτερη μνεία όμως θα πρέπει να γίνει στις κυρίες Ευμορφία Μήσια και Μαρία Φλωρου, τον  κο Παπαχρήστο Κωνσταντίνο, καθώς και στον πρώην Γραμματέα του συλλόγου κο Κωνσταντίνο Εμφιετζή, που ως απλά μέλη, επίσης βοήθησαν τα μέγιστα, χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα.

Κυρίως όμως η επιτυχία αυτή αποδίδεται στη διάθεση για διασκέδαση των συμμετασχόντων στην εκδήλωση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχασαν όσοι δεν ήταν παρόντες, σε μια εκδήλωση η οποία έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου, αφού πάντα …γράφει Ιστορία.


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο σύλλογός μας συμμετείχε, στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ. έδωσε το παρόν στις εκδηλώσεις που έγιναν στην Παραλία Αυλίδος. Ο σύλλογός μας κατάθεσε όπως πάντα στεφάνι, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη όλων όσων έπεσαν «υπέρ βωμών και εστιών» στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας από τους Φασίστες και τους Ναζιστές που ήθελαν να απλώσουν το μαύρο τους πέπλο πάνω από την Ελλάδα.

Την κατάθεση του στεφανιού έκανε ο Αντιπρόεδρος του Αγαμέμνονα κος Επαμεινώνδας Καραμπάτσος στο μνημείο πεσόντων του χωριού, αποδίδοντας τον σεβασμό που αρμόζει σε όσους πολέμησαν για να μπορούμε να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Μετά την Δοξολογία που έγινε όπως πάντα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παραλίας Αυλίδος, ακολούθησαν η Επιμνημόσυνη Δέηση μπροστά από το μνημείο, οι καταθέσεις στεφάνων και η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου από Εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου του χωριού.

Στεφάνια εκτός από τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής που κατέθεσαν για λογαριασμό του Τοπικού συμβουλίου και των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, κατέθεσαν και οι μικροί μαθητές τόσο του Νηπιαγωγείου όσο και του Δημοτικού σχολείου Παραλίας Αυλίδος, εκπροσωπώντας τα σχολεία τους και εκφωνώντας παράλληλα Ποιήματα με άψογο τρόπο. Κατάθεση στεφανιών έγινε επίσης και από εκπρόσωπους του Λαογραφικού Συλλόγου Παραλίας Αυλίδος, του Συλλόγου «ΥΡΙΑ», της Ένωσης Κρητών Αυλίδας – Δηλεσίου αλλά και από μικρούς μαθητές που εκπροσώπησαν τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου του χωριού.

Στον Εθνικό Ύμνο που ακολούθησε και που τραγούδησαν οι μικροί μαθητές με πάθος, παρατηρήσαμε για πολλοστή φορά να υπάρχουν πολίτες που δεν απέδωσαν το σεβασμό που αρμόζει στο άκουσμά του, αφού εκείνη τη στιγμή θυμήθηκαν να μετακινηθούν και να μιλήσουν με το διπλανό τους.

Στη συνέχεια είχαμε την παρέλαση στην οποία  συμμετείχαν οι μαθητές τόσο του Νηπιαγωγείου όσο και του Δημοτικού σχολείου Παραλίας Αυλίδος, η οποία πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο στον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Ο καλός καιρός βοήθησε και αυτή τη φορά αρκετός κόσμος παρακολούθησε την παρέλαση. Ο Αγαμέμνονας εύχεται και ελπίζει, αυτοί που παρακολουθούν αλλά και αυτοί που συμμετάσχουν στην παρέλαση των Εθνικών μας Εορτών, να είναι τόσο το σύνολο των κατοίκων της Παραλίας όσο και το σύνολο των μαθητών της.

  


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ 

Η προσέλευση των μελών του Συλλόγου, που έδωσαν το παρόν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου η οποία πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο των γραφείων του το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018, ήταν η μεγαλύτερη από όλες τις Γενικές Συνελεύσεις των τελευταίων χρόνων.

Τα μέλη μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ. αφού η παρουσία τους είχε κριθεί απαραίτητη στην Συνέλευση γιατί εκτός του Διοικητικού και Ταμιακού απολογισμού των πεπραγμένων του πρώτου χρόνου θητείας του Δ.Σ., έγινε και ψηφοφορία για την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού του συλλόγου, σύμφωνα με την πρόταση του Δ.Σ..

Η τροποποίηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη, ώστε ο σύλλογός μας να εκσυγχρονιστεί και να μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής μας, αφού κατά την γενική ομολογία των ειδικών οι οποίοι αναγκαστικά το μελέτησαν ώστε να αποφανθούν σχετικά με την περιπέτεια που έχουν κάποιοι εμπλέξει το σύλλογο, το χαρακτήρισαν ως αναχρονιστικό, δυσνόητο και ανεπαρκές.

Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι ένα καταστατικό το οποίο συντάχθηκε πριν από σαράντα σχεδόν χρόνια. Μια τροποποίηση που επιχειρήθηκε το 2012 περιορίστηκε ουσιαστικά στην αλλαγή της έδρας από την Αθήνα στην Παραλία Αυλίδος χωρίς κάποια άλλη ουσιαστική αλλαγή, αν και θα έπρεπε.

Ο αυξημένος λοιπόν αριθμός των παρόντων μελών, έδωσε την νομιμοποίηση που  χρειαζόταν, καταστώντας τη Συνέλευση εκτός των άλλων και «Τροποποιητική», λόγω του αυξημένου ποσοστού που επιτάσσει το ισχύον καταστατικό γι’ αυτό το λόγο Το σημαντικότερο είναι όμως ότι στην συνείδηση, όλων όσων εμπλέκονται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στο σύλλογο, έγινε κατανοητό ότι σχεδόν το σύνολο των ενεργών μελών του συμφωνεί με τις προτεινόμενες αλλαγές αφού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δεν εκφράστηκε καμιά αντίθετη γνώμη.

Στη Συνέλευση επίσης έγινε και ανακήρυξη του κου Παναγιώτη Μπαρούνη ως Επίτιμου Προέδρου καθώς και του αείμνηστου  Αγησίλαου Λεονταρίτη ως Μεγάλου Ευεργέτη του συλλόγου, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού, την πρόταση του Δ.Σ. και την ομόφωνη γνώμη των παρόντων μελών σε αυτή. Με τον τρόπο αυτό έτσι, τιμήθηκε η προσφορά των προαναφερόμενων στον σύλλογο, αφού ο μεν πρώτος διετέλεσε για πάνω από δεκαέξι χρόνια Πρόεδρός του, η οικογένεια δε του δεύτερου δώρισε στο σύλλογο τα δύο οικόπεδα που έχει στην κατοχή του και στο ένα από αυτά στεγάζονται τα ιδιόκτητα γραφεία του.

Τέλος στη Γενική συνέλευση εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του δεύτερου έτους θητείας του Δ.Σ., όπως αυτός κατατέθηκε από τον Ταμία.

Comments are closed.